Siera kūka

Siera kūka

Siera kūka

Kādu laiciņu atpakaļ solījos savām draudzenēm, ka padalīšos ar vienu no siera kūkas receptēm. Nu re šajās brīvdienās man bija ļoti labs iemesls pašeptēt ilgāk virtuvē un uzcept gardo siera kūku. Uzcepot siera kūku ir obligāti tā jāatdzesē un tikai tad ir jāķeras pie rotāšanas. Vislabāk kūku atstāt ievilkties pa nakti ledusskapī, jo tā vislabāko garšas buķeti iegūst nākamajā dienā. Ar garšu var variēt un eksperimentēt, vaniļas vietā likt vaniļas cukuru, pierīvēt dažādu citrusaugļu mizu, likt klāt ogas, mainīt cepumu pamatnes un tik un tā viņa sanāks ļoti garda un neatkārtojama.

Continue reading

Zemeņu zupa ar saldējumu

Zemeņu zupa ar saldējumu

Zemeņu zupa ar saldējumu

Zemeņu laiks ir neaprakstāms. Zeme ir ļoti vērtīga un garda odziņa. Laimīgie ir tie, kam viņa izaug sava dārza dobītē, jo tā garša nav salīdzināma ar tirgus iegādātajām, kaut arī vietējām zemenēm.
Zemeņu zupa ar saldējumu ir svaiga, atsvaidzinoša un vitamīniem bagāta. Zupai var izmantot arī saldētās zemenes, ja pie rokas nav svaigo zemeņu. Zemeņu zupas garša noteikti priecēs jūsu garšas kārpiņas.

Continue reading