Ābolkūka

Ābolkūka

Ābolkūka

Šo ābolkūku saucu par ašo un negaidīto ciemiņu kūku. Pagatavošana ir ļoti ātra un vienkārša. Vienīgais, kas varētu vairāk aizņemt laiku, būtu ābolu mizošana un protams pašas kūkas cepšana. Tā ir vienkārša, bet ļoti laba. Klāt var pasniegt saldējuma bumbiņu vai kādu džemu vai tā pat ar glāzi piena. Viņa tiešām garšos lieliski.

Continue reading

Siera kūka

Siera kūka

Siera kūka

Kādu laiciņu atpakaļ solījos savām draudzenēm, ka padalīšos ar vienu no siera kūkas receptēm. Nu re šajās brīvdienās man bija ļoti labs iemesls pašeptēt ilgāk virtuvē un uzcept gardo siera kūku. Uzcepot siera kūku ir obligāti tā jāatdzesē un tikai tad ir jāķeras pie rotāšanas. Vislabāk kūku atstāt ievilkties pa nakti ledusskapī, jo tā vislabāko garšas buķeti iegūst nākamajā dienā. Ar garšu var variēt un eksperimentēt, vaniļas vietā likt vaniļas cukuru, pierīvēt dažādu citrusaugļu mizu, likt klāt ogas, mainīt cepumu pamatnes un tik un tā viņa sanāks ļoti garda un neatkārtojama.

Continue reading

Šokolādes braunijs ar bieti

Šokolādes braunijs ar bieti

Šokolādes braunijs ar bieti

Šokolādes braunijs ir kūka īsteniem šokolādes mīļotājiem. Kūkas mazais noslēpums ir biete, kas ļoti labi sader ar šokolādi un saglabā vajadzīgo kūkas mitrumu. Kūka ir ātri un viegli pagatavojama, kas man nav mazsvarīgi un tās garša ir ļoti laba. Pasniegts ar piena glāzi vai ar saldējuma bumbiņu, tas būs tieši, kas nepieciešams sevis palutināšanai.

Continue reading

Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Salasot vecāku dārzā pirmos nokritušos ābolus, tapa šī garšīgā un sātīgā ābolu plātsmaize. Cepot šo ābolu plātsmaizi atcerējos bērnību, kad vēroju, kā top mammas gardumi. Neaprakstāms aromāts un sajūtas, kad plātsmaizīte krāsnī viegli cilājas un smarža vilina visus uz virtuvi, pamēģiniet jūs nebūsiet vīlušies/ās! :)

Continue reading

Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar vārīto iebiezināto pienu ir vēl viena klasika, ko vislabāk pagatavot, kad ir daudz palīgu. Šoreiz mums tā arī sanāca palīgos nāca draugi un visi ātri tikām galā. Lai riekstiņi izdotos gardi būs nepieciešams jūsu un draugu pirkstu veiklība un protams labs pildījums, ko var pagatavot pašiem, vai uzticēties pārbaudītām vērtībām un nopirkt vārīto iebiezināto pienu veikalā. Riekstiņu formiņas pilda ar mazām piciņām, lai izceptajā cepumā ir daudz vietas pildījumam, jo kuram gan negaršo pilnais, pārpildītais riekstiņš.

Continue reading