Brūkleņu – ābolu ievārījums

Brūkleņu - ābolu ievārījums

Brūkleņu – ābolu ievārījums

Šai ievārījuma receptei komentārus neprasās, jo tā ir klasika, kas ļoti labi sader ar daudziem ēdieniem. Tāpēc to vāru katru rudeni. Šeit atkal var eksperimentēt un likt klāt dažādas piedevas. Tie var būt ķirbji, bumbieri, burkāni, plūmes vai āboli, kas manā gadījumā tika izmantoti. No piedevu daudzuma būs atkarīga ievārījuma garša, ja piedevu būs mazāk, ievārījums būs ar izteiktāku un stiprāku brūkleņu garšu. No garšvielām, ko pievienosiet pēc izvēles, būs atkarīga brūkleņu ievārījuma garša. Var pievienot Kanēļa standziņu, apelsīna miziņu, krustnagliņas, piparmētras vai vaniļas pāksti.

Continue reading

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Šogad ir ļoti liela ābolu raža un lielais jautājums bija, kur viņus visus likt, jo visi klasiskie ievārījumi ir līdz brošai. 😀 Tad nu ieslēdzot fantāziju un savu saimniecisko garu, lai nekas neaiziet postā, tapa visādi brīnumi. Ļoti garšīgs biezenis, es pati neticēju līdz uztaisīju un nogaršoju. Maigs un krēmveidīgs, garšos gan lielajiem, gan mazajiem.

Continue reading

Aprikožu ievārījums

Aprikozes

Aprikozes

Augusts, trešais vasaras mēnesis ir gandrīz klāt. Cik ātri laiks skrien, nemaz nešaubos, ka katrs no jums savu vasaru izgaršo dažādi gan savā virtuvē, vārot kādu gardu ievārījumu ziemai gan pie dabas baudot silto un saulaino laiku, gan kādā piknikā ar draugiem un radiem, bet ja nav sanācis, tad tik jāsāk to darīt, jo vasara šogad patiesi jauka un saulaina.

Šoreiz jums vēlos piedāvāt vasaras saulaino aprikožu ievārījumu, kas tapis pēc īpaša lūguma, vienam īpašam gardēdim.

Continue reading