Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Masļeņica ir krāšņi svētki, ko pareizticīgie līksmi svin septiņu dienu garumā pirms lielā gavēņa. Galvenais ēdiens un svētku simbols ir pankūkas – siltas saules iemiesojums.
Manā ģimenē viens no pavasara vēstnešiem ir Masļeņicas svētki. Kad visa ģimene satiekas vienkopus un cep gardās plānās pankūkas, kas vēlāk tiek pildītas ar dažādiem pildījumiem. Īsta pankūku izēšanās nedēļās garumā.

Plāno pankūku pildījums ir jūsu tiešā fantāzija un pašu vēlmes. Šoreiz meistaroju pankūku sainīšus, kas labi noderēs gan šajos svētkos kā neparasts pankūku noformēšanas veids, gan kādos citos svētkos vai ikdienas maltītei kā sātīga uzkoda vai pusdienas. Pati cepu pankūkas reti, bet kā saka krievi: “Редко, но метко!”.

* Mērvienība, ko izmantoju receptē ir 200 ml stikla glāze un pankūkas diametrs ir 23 cm. Sainīšu saturēšanai būs nepieciešami diezgan gari sīpollociņi, vai zaļie maurloki.

Lai labi sanāk un labi garšo!
Continue reading

Krāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar štovētiem kāpostiem un rozmarīnu kartupeļiem

 Krāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar štovētiem kāpostiem un rozmarīnu kartupeļiem

Krāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar štovētiem kāpostiem un rozmarīnu kartupeļiem

Aukstais laiks nāk ar sātīgiem un piesienošu dūšu ēdieniem. Šoreiz piedāvāju vakariņu vai pusdienu komplektu. Ļoti garšīgas karamelizētas ribiņas, kurām spēcīgāko garšu panāksiet, ja marinēsiet tās vairākas stundas ledusskapī. Ļaujiet lai mājas virmo štovēto kāpostu, rozmarīna un gaļas smarža.

Continue reading