Rabarberu – zemeņu saldais

Rabarberu - zemeņu saldais

Rabarberu – zemeņu saldais

Debešķīgs saldais, esmu stāvā sajūsmā. Noteikti iesaku pamēģināt!

Rabarberi, zemenes, apelsīns, apelsīna sula, saldais krējums, cukurs

Rabarberi, zemenes, apelsīns, apelsīna sula, saldais krējums, cukurs


Sastāvdaļas:

  • Svaigi rabarberi 500 g
  • Saldētas zemenes 500 g
  • Svaigas vai no pakas apelsīna sulas 70 g
  • Ūdens
  • Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
  • Cukurs 70 g
  • Putukrējums 200 g

Pagatavošana:

  1. Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
    Sakapāti rabarberi

    Sakapāti rabarberi

     

  2. Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.

    Apelsīna miziņa

    Apelsīna miziņa

  3. Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.

    Rabarberi gatavi vārīšanai

    Rabarberi gatavi vārīšanai

  4. Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.

    Apelsīna miza un sula

    Apelsīna miza un sula

  5. Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.

    Saldētas zemenes

    Saldētas zemenes

  6. Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.

    Pārlej ar rabarberiem

    Pārlej ar rabarberiem

  7. Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.

    Rabarberu - zemeņu saldais

    Rabarberu – zemeņu saldais

Labu apetīti! :)


Leave a Reply