Rabarberu plātsmaize

Rabarberu plātsmaize

Rabarberu plātsmaize

Sācies rabarberu laiks! Viņi ir pirmie starp citiem dārza labumiem! Tāpēc baudīsim viņus dažādos veidos! Šoreiz šis stāsts būs par plātsmaizi ar rabarberiem. :)

Rabarberi, olas, cukurs, milti, cepamais pulveris, kefīrs, kanēlis

Rabarberi, olas, cukurs, milti, cepamais pulveris, kefīrs, kanēlis


Sastāvdaļas:

  • Kefīrs 1 glāz.
  • Milti 2 glāz.
  • Cukurs 1 glāz.
  • Olas 3 gab.
  • Cepamais pulveris 1 tējk.
  • Vanilīna cukurs 1 ēdamk.
  • Kanēlis 1 – 2 .tējk.
  • Skābais krējums 2 – 4 ēdamk.
  • Rabarberi 3 – 5  lieli
  • Sviests (pannas ietaukošanai)

Pagatavošana:

  1. Rabarberus nomazgā un sagriež ripiņās. Apber ar cukuru un pagaidām noliek malā, lai notek liekā sula.
    Sagriezti rabarberi

    Sagriezti rabarberi

     

  2. Miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vanilīna cukuru sajauc viendabīgā masā. Ieliek ledusskapī uz 20-30 min, lai nostāvas.
    Plātsmaizes mīkla

    Plātsmaizes mīkla

     

  3. Atsevišķā traukā sajauc olu kopā ar skābo krējumu.
    Ola ar skābo krējumu

    Ola ar skābo krējumu

     

  4. Uz cepešpannas liek cepamo papīru ieziestu ar sviestu, uzlej mīklu
    Lej virsū mīklu

    Lej virsū mīklu

     

  5. Pārkaisa ar rabarberiem, cukuru un kanēli, liek cepeškrāsnī, cep 200 grādos, 20 min
    Pārkaisa ar garšvielām un rabarberiem

    Pārkaisa ar garšvielām un rabarberiem

     

  6. Sakulto olu ar krējumu pārlej pāri plātsmaizei. Cep vēl 10 min.
    Krējuma virsiņa

    Krējuma virsiņa

     

  7. Pasniedz karstu, bet tik pat labi garšo auksts ar glāzi piena.

    Rabarberu plātsmaize

    Rabarberu plātsmaize

Lai jums veiksmīgi viss sanāk! :)


One thought on “Rabarberu plātsmaize

Leave a Reply