Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem

Masļeņica ir krāšņi svētki, ko pareizticīgie līksmi svin septiņu dienu garumā pirms lielā gavēņa. Galvenais ēdiens un svētku simbols ir pankūkas – siltas saules iemiesojums.
Manā ģimenē viens no pavasara vēstnešiem ir Masļeņicas svētki. Kad visa ģimene satiekas vienkopus un cep gardās plānās pankūkas, kas vēlāk tiek pildītas ar dažādiem pildījumiem. Īsta pankūku izēšanās nedēļās garumā.

Plāno pankūku pildījums ir jūsu tiešā fantāzija un pašu vēlmes. Šoreiz meistaroju pankūku sainīšus, kas labi noderēs gan šajos svētkos kā neparasts pankūku noformēšanas veids, gan kādos citos svētkos vai ikdienas maltītei kā sātīga uzkoda vai pusdienas. Pati cepu pankūkas reti, bet kā saka krievi: “Редко, но метко!”.

* Mērvienība, ko izmantoju receptē ir 200 ml stikla glāze un pankūkas diametrs ir 23 cm. Sainīšu saturēšanai būs nepieciešami diezgan gari sīpollociņi, vai zaļie maurloki.

Lai labi sanāk un labi garšo!

Sastāvdaļas:

Plānajām pankūkām:

  • Kviešu milti 1,5 glāzes*
  • Olas 2 gab.
  • Piens 2 glāzes*
  • Cukurs un jūras sāls (pēc garšas )
  • Eļļa (cepšanai)

Saldo pankūku pildījumam:

  • Banāns 1 gab.
  • Kanēlis 1 – 2 tējk.
  • Pūdercukurs 1 tējk.
  • Karameļu mērce (pēc garšas)

Sāļo pankūku pildījumam:

  • Maltā gaļa 200 g
  • Sīpols 1 gab.
  • Ķiploks 4 zobiņi
  • Jūras sāls un malti pipari (pēc garšas)
  • Holandes siers 200 g
  • Vārīta ola 1 gab.
  • Vārīts burkāns 1 gab.
  • Sīpollociņi 1 bunte


Pagatavošana:

Plāno pankūku pagatavošana:

  1. Lielā bļodā sakuļ olas līdz viendabīgais masai.
    Sakuļ olas

    Sakuļ olas

     

  2. Iesijā miltus, cukuru un sāli, visu sakuļ līdz viendabīgai masai.
    Pievieno miltus, cukuru un sāli

    Pievieno miltus, cukuru un sāli

     

  3. Nepārtraukti maisot, pamazām pievieno pienu un maisa līdz izveidojas šķidra pankūku masa. Ja visu pienu pievienos vienā piegājienā, var gadīties, ka milti neizšķīdīs, tādēļ svarīgi šķidrumu liet lēnām un pakāpeniski.
    Lēnām pievieno pienu

    Lēnām pievieno pienu

     

  4. Sakarsē pannu, apslaka ar eļļu un ar zupas kausiņu lej uz pannas pus kausiņu mīklas, ātri grozot izlīdzina mīklu pa pannas malām.
    Cep pankūku

    Cep pankūku

     

  5. Kad pankūka no vienas puses apcepusies ar koka vai silikona lāpstiņu apgriež otrādāk. Pankūkai jāsanāk ļoti plānai.
  6. Aptuveni sanāk 17 plānas pankūkas.

Pankūku sainītis ar gaļas pildījumu:

  1. Sasilda pannu, liek iekšā gaļu, sīpolus un ķiplokus. Ja gaļa ir liesāka pievieno nedaudz sviesta. Visu apcep līdz gaļa ir viegli abrūninājusies.
    Pagatavo malto gaļu

    Pagatavo malto gaļu

     

  2. Kad gaļa ir izcepusies pieber sāli un piparus pēc garšas.
  3. Sainīša veidošana: Pankūkas vidū liek 2 ēdamkarotes gaļas pildījuma, ja vēlas uzber sieru.
    Pagatavo pankūkas sainīti

    Pagatavo pankūkas sainīti

     

  4. Pankūku veido sainītī un aizsien ar zaļo lociņu. Dara to maigi, jo lociņš var pārtrūkt.
  5. Pasniedz siltu ar krējumu pēc izvēles.

Pankūku sainītis ar siera salātiem:

  1. Novāra olu un burkānu. Visu atdzesē, nomizo un sarīvē.
    Sarīvē vārītu olu un burkānu

    Sarīvē vārītu olu un burkānu

     

  2. Sarīvē Holandes sieru. Pievieno klāt burkāniem un olai.
    Pievieno rīvēto sieru

    Pievieno rīvēto sieru

     

  3. Pievieno ķiploku, dabīgo jogurtu vai majonēzi. Visu sajauc viendabīga masā.
    Pievieno ķiploku, jogurtu vai majonēzi

    Pievieno ķiploku, jogurtu vai majonēzi

     

  4. Sainīša veidošana: Pankūkas vidū liek 2 ēdamkarotes siera salātu.
  5. Pankūku veido sainītī un aizsien ar zaļo lociņu. Dara to maigi, jo lociņš var pārtrūkt.
  6. Pasniedz siltu ar krējumu pēc izvēles.

Pildītas pankūkas ar banāniem:

  1. Nomizo un sagriež mazākās daļās banānu. Liek iekšā pankūkā, apber ar kanēli.
  2. Visu ietin, vēlreiz apcep un aplej ar karameļu mērci.
  3. Ja vēlas paber ar pūdercukuru.
  4. Pasniedz siltu.

Lai labi garšo!


Leave a Reply