Piparkūku – krējuma kūka ar avenēm

Piparkūku - krējuma kūka ar avenēm

Piparkūku – krējuma kūka ar avenēm

Šī piparkūku – krējuma kūka ar avenēm, šajā ziemas sezonā ir izpelnījusies lielu uzmanību starp maniem radiņiem un draugiem. Tā ir ļoti ātri pagatavojama un lieliski garšo. Viņa jums noderēs, ja vēlaties palutināt savus mīļos Ziemassvētkos vai vienkārši ikdienā.

Piparkūkas, olas, skābs krējums, sviests, cukurs, saldētas avenes

Piparkūkas, olas, skābs krējums, sviests, cukurs, saldētas avenes


Sastāvdaļas:

  • Piparkūkas 300 g
  • Sviests 150 g
  • Saldētas avenes 200-300 g
  • Olas 3 gab.
  • Cukurs 2/3 glāzes
  • Skābs krējums 400 ml

Nepieciešams: 

  • kūkas forma 24 cm diametrā.

Pagatavošana:

  1. Sadrupiniet piparkūkas blenderī. Sablendēto masu sajauciet ar izkausētu sviestu un gatavo masu ieklājiet cepamajā traukā.
    Sadrupiniet cepumus, sajauciet ar sviestu

    Sadrupiniet cepumus, sajauciet ar sviestu

     

  2. Saputo olas un cukuru.
    Saputojiet olas ar cukuru

    Saputojiet olas ar cukuru

     

  3. Masai pievieno skābo krējumu. Visu sajauc viendabīgā masā.
    Pievienojiet skābo krējumu, sajauciet viendabīgā masā

    Pievienojiet skābo krējumu, sajauciet viendabīgā masā

     

  4. Virsū piparkūku masai kārto saldētās avenes.
    Virsū piparkūku masai kārto saldētas avenes

    Virsū piparkūku masai kārto saldētas avenes

     

  5. Gatavo masu lej uz kūkas pamatnes.
    Gatavo masu lej uz piparkūku pamatnes

    Gatavo masu lej uz piparkūku pamatnes

     

  6. Kūku cep 180 grādos, 50 min. Ja pamaniet, ka kūkas augša paliek brūna, apsedziet to ar cepamo papīru.
  7. Obligāti atļaut kūkai atdzist!

Kūkas izcilo garšu ieteicams baudīt nākamajā rītā!

Lai labi garšo!


Leave a Reply