Pildīti tomāti ar olām

Pildīti tomāti ar olām

Pildīti tomāti ar olām

Vēl viens veids kā pagatavot brokastu olas, kad parasti ceptas vai vārītas olas kļūst garlaicīgas. Es tiešām esmu par interesantiem un viegli pagatavojamiem ēdieniem un kas var būt labāks par pašu izaudzētu tomātiņu, tik oriģinālā pasniegšanas veidā, brokastīs vai vieglās vakariņās.

TOmāti, Bekons, Olas, Spināti, Fetas siers, Olīveļļa, Bazilika pesto, Balzamiko mērce

Tomāti, Bekons, Olas, Spināti, Fetas siers, Olīveļļa, Bazilika pesto, Balzamiko mērce

 

Sastāvdaļas:

  • Tomāti 6 gab.
  • Bekons 10 šķēles
  • Olas 6 gab.
  • Spināti (iepakojums)
  • Fetas siers olīveļļā
  • Olīveļļa 1 – 2 ēdamk.
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Bazilika pesto
  • Balzamiko mērce 1 – 2 ēdamk.

Pagatavošana:

  1. Pirms gatavošanas uzsildām krāsni līdz 180° C.
  2. Sagatavojam tomātus. Nomazgājam tos, nogriežam tiem augšdaļu un izņemam ar mazo karoti sēklotni. Sagrieztos tomātus kārtojam uz papīra dvieļa un paturam 5 min, lai notek liekais šķidrums.
    Apstrādājam tomātus

    Apstrādājam tomātus

     

  3. Notecinātos tomātus no iekšpuses ieziež ar bazilika pesto, visu apber ar sāli un pipariem un ietin šķiņķī, lai labāk turētos, var izmantot mazos koka irbulīšus.
    Apstrādājam tomāta iekšpusi

    Apstrādājam tomāta iekšpusi

     

  4. Aptītos tomātus liek uz cepamā trauka, kas ieziests ar olīveļļu un cep 10 – 15 min, pielāgojoties jūsu cepeškrāsnij. Bekonam jākļūst viegli kraukšķīgam.
    Liekam uz cepešpannas

    Liekam uz cepešpannas

     

  5. No cepeškrāsns izņemam pannu un katrā tomāta iesit olu. Cep vēl 5 – 10 min.
    Tomātā iesitam olu

    Tomātā iesitam olu

     

Pieveda:

  1. Nomazgā un nosusina spinātu lapas.
    Sagatavojam spinātu lapas

    Sagatavojam spinātu lapas

     

  2. Traukā sajauc spinātu lapas, Fetas sieru, olīveļļu, nogrieztās tomātu augšiņas un Balzamiko mērci. Ja Fetas siers ir parastais bez olīveļļas, tad salātiem pievieno ēdamkaroti olīveļļas.
    Pie spinātiem pievienojam atlikušās salātu sastāvdaļās

    Pie spinātiem pievienojam atlikušās salātu sastāvdaļās

     

Padoms:

  • Tomātu vidiņus, kas tika izgrebti var izmantot mērcēs pie gaļas, pastas, sautējuma.

Lai labi garšo!


Leave a Reply