Omlete ar ķiploku ziediem

Omlete ar ķiploku ziediem

Omlete ar ķiploku ziediem

Pagājušajā vasarā šī omlete ar ķiploku ziediem, priekš manis bija ļoti patīkams un gards atklājums. Tagad pats laiks, kad novākt ķiploku ziediņus, jo pāraugušie ziedi ir cietāki un nav tik garšīgi.
Manuprāt gardākā omlete sanāk cepeškrāsnī, bet tur jau visiem domas var dalīties. Šo omleti var pasniegt gan karstā veidā brokastīs, gan kā sātīgu uzkodu aukstā veidā, garšo vienlīdz labi.

Olas, siers, olīveļļa, ķiploku ziediņi, krējums

Olas, siers, olīveļļa, ķiploku ziediņi, krējums

 

Sastāvdaļas:

  • Ķiploku ziedu 300 g
  • Olas 8 gab.
  • Siers 100 g
  • Krējums 200 g
  • Malti pipari (pēc garšas)
  • Jūras sāls (pēc garšas)
  • Olīveļļa 1 – 2 tējk. (cepšanai)

Pagatavošana:

  1. Sakarsējam krāsni uz 200° C
  2. Ķiploku ziedus nomazgā un nogriež tiem augšiņu un apakšu, lai paliek tikai neliela daļa no paša kātiņa. Liek uz sasildītas pannas, maisot apcep olīveļļā – 2 min, pievieno skābo krējumu un pasutina.
    Ķiploku ziediņi

    Ķiploku ziediņi

     

  3. Bļodā sakuļ olas, pievieno garšvielas un sarīvētu sieru. Ar sāli ļoti prātīgi, jo manuprāt omleti ir ļoti viegli pārsālīt!
    Olu masa

    Olu masa

     

  4. Ņem cepam trauku, tādu palielu un liek iekšā ķiploku ziedus, visu pārlej ar olu masu.
    Sagatavo cepšanai

    Sagatavo cepšanai

     

  5. Liek cepeškrāsnī un cep 20 min, vai pielāgojoties jūsu cepeškrāsnij, pārbauda gatavību ar irbulīti vai zobu bakstāmo.
  6. Kad omlete gatava to var pasniegt brokastīs vai atdzesētu kā uzkodu, kopā ar svaigiem salātiem vai zaļumiem.

 

Lai labi garšo!


Leave a Reply