Olu mafini ar spinātiem un šampinjoniem

Olu mafini ar spinātiem un šampinjoniem

Olu mafini ar spinātiem un šampinjoniem

Brokastis ir mana galvenā dienas ēdienreize, tāpēc meklējot ar vien jaunas idejas brokastīm atradu šo neparasto recepti, brīvdienu brokastīm, kad ir mazliet vairāk laika nekā parasti!

Sāls, ķiplokpipari, kŗējums, extra virgin olīveļļa, spināti, olas, šampinjoni

Sāls, ķiplokpipari, kŗējums, extra virgin olīveļļa, spināti, olas, šampinjoni

Sastāvdaļas:

  • Olas 5 gab.
  • Spināti 100 g
  • Šampinjoni 250 g
  • Extra virgin olīveļļa 2 ēdamk.
  • Skābais krējums 3 ēdamk.
  • Sāls (pēc garšas)
  • Ķiplok-pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Sasilda krāsni uz 200 grādiem.
  2. Nomazgā un sagriež gareniski sēnes.
    Apstrādā sēnes

    Apstrādā sēnes

     

  3. Uz sakarsētas pannas lej olīveļļu, liek virsū sēnes, cep 5 – 6 min.
    Apcep sēnes

    Apcep sēnes

     

  4. Ņem dziļu pannu un liek iekšā spinātus, pielej nedaudz ūdens un nedaudz apcep, lai lapas savelkas.
    Apcep spinatus

    Apcep spinātus

     

  5. Ja spinātos ir lieks ūdens, to notecina. Spinātus liek klāt pie sēnēm.
    Sajauc kopā sēnes ar spinātiem

    Sajauc kopā sēnes ar spinātiem

     

  6. Atsevišķā, dziļā traukā sakuļ olas.
    Sakuļ olas

    Sakuļ olas

     

  7. Olu masai pievieno krējumu, spinātus, sēnes un garšvielas, visu kārtīgi samaisa.
    Olu masa

    Olu masa

     

  8. Mafinu trauciņu ieziež ar olīveļļu un vienmērīgi sadala masu 12 trauciņos.
    Sadala masu pa trauciņiem

    Sadala masu pa trauciņiem

     

  9. Cep aptuveni 20 – 23 min, gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo, iedurot pārbauda, vai kociņš nepaliek mitrs.
    Gatavie mafini

    Gatavie mafini

     

  10. Gatavos olu mafinus neizņemot atstāj atdzist.
  11. Pasniedz ar zaļumiem.

Lai labi garšo!


Leave a Reply