Brokastis ir mana galvenā dienas ēdienreize, tāpēc meklējot ar vien jaunas idejas brokastīm atradu šo neparasto recepti, brīvdienu brokastīm, kad ir mazliet vairāk laika nekā parasti!
Sastāvdaļas:
- Olas 5 gab.
- Spināti 100 g
- Šampinjoni 250 g
- Extra virgin olīveļļa 2 ēdamk.
- Skābais krējums 3 ēdamk.
- Sāls (pēc garšas)
- Ķiplok-pipari (pēc garšas)
Pagatavošana:
- Sasilda krāsni uz 200 grādiem.
- Nomazgā un sagriež gareniski sēnes.
- Uz sakarsētas pannas lej olīveļļu, liek virsū sēnes, cep 5 – 6 min.
- Ņem dziļu pannu un liek iekšā spinātus, pielej nedaudz ūdens un nedaudz apcep, lai lapas savelkas.
- Ja spinātos ir lieks ūdens, to notecina. Spinātus liek klāt pie sēnēm.
- Atsevišķā, dziļā traukā sakuļ olas.
- Olu masai pievieno krējumu, spinātus, sēnes un garšvielas, visu kārtīgi samaisa.
- Mafinu trauciņu ieziež ar olīveļļu un vienmērīgi sadala masu 12 trauciņos.
- Cep aptuveni 20 – 23 min, gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo, iedurot pārbauda, vai kociņš nepaliek mitrs.
- Gatavos olu mafinus neizņemot atstāj atdzist.
- Pasniedz ar zaļumiem.
Lai labi garšo!