Mājās gatavoti burgeri

Mājās gatavoti burgeri

Mājās gatavoti burgeri

Mmm, vasariņa.. Vasarā, manuprāt, ēst iekšā galīgi negribās un pierasto gaļas šašliku un vistas spārniņu vietā jums piedāvāju pamēģināt uzgrilēt ko savādāku – mājās gatavotu burgeri, kas ir diezgan veselīgi un ļoti garšīgi.


Sastāvdaļas:

  • Malta liellopa gaļa 800 g
  • Burgeru maize 6 gab.
  • Siers 6 šķēles
  • Burgeru mērce
  • Dārzeņi (tomāti, salātu lapas, sarkanie sīpoli)
  • Garšvielas, iesaku tikai sāli un un svaigi maltus piparus (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Iekurinām grilu :)
  2. Liek traukā maltu liellopa gaļu, pieber sāli, piparus. Ja vēlas, pievieno vēl kādu garšvielu pēc izvēles.

    Veido gaļas masu

    Veido gaļas masu

  3. Malto gaļu kārtīgi samīca un liek ledusskapī uz 30 min.

    Gatavā gaļas masa

    Gatavā gaļas masa

  4. Šķēlēs sagriež dārzeņus.
  5. No maltās gaļas taisa apmēram tenisa bumbiņas izmēra bumbiņas.

    Veļ nelielas bumbiņas

    Veļ nelielas bumbiņas

  6. Pirms likšanas uz grila, bumbiņu saplacina. Lai grilējot saglabājas uztaisītā forma, kotletes vidū ar īkšķi iespiež bedrīti.

    Kotletes vidū iespiež bedrīti

    Kotletes vidū iespiež bedrīti

  7. Liek uz grila. Cep no vienas puses aptuveni 5-6 minūtes. Kad kotletes augšējā daļa sāk sulot, apgriež otrādi un cep vēl 4-5 minūtes. Lai kotlete sanāk sulīgāka, vēlams apgriezt to tikai 1 reizi.

    Apcepjam no abām pusēm

    Apcepam no abām pusēm

  8. Kad kotletes gandrīz gatavas, uz restēm nedaudz apgrilē maizi.

    Grilējam maizi

    Grillējam maizi

  9. Mērci var nopirkt vai pagatavot pašiem, mēs šoreiz izmantojām veikalā pirktu.
  10. Visas sastāvdaļas liek starp burgera maizēm sev tīkamā kārtībā un daudzumā. Neaizmirstam pielikt mērci.

    Gatavojam pašu burgerīti

    Gatavojam pašu burgeri

Lai labi garšo!


Leave a Reply