Maizes zupa

Maizes zupa ar putukrējumu

Maizes zupa ar putukrējumu

Ar maizes zupu man ir īpašas atmiņas un šis saldais ēdiens man ļoti, ļoti garšo! Piedāvāju jums drauga omas, maizes zupas recepti, bez rupjmaizes grauzdēšanas cepeškrāsnī!

Rupjmaize, žāvēti augļi, cukurs, kanēlis

Rupjmaize, žāvēti augļi, cukurs, kanēlis

 

Sastāvdaļas:

  • Rupjmaize 300 g
  • Ūdens 4 glāzes
  • Cukurs 80 g
  • Žāvēti augļi 100 g 
  • Kanēlis (pēc garšas)
  • Vaniļas cukurs (pēc garšas)
  • Putukrējums vai krējums

Pagatavošana:

  1. Maizei noņem garozu

    Rupjmaize ar garozu

    Rupjmaize ar garozu

  2. Ieliek slēgtā traukā un pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 30 min.
    Ar karstu ūdeni aplieta rupjmaize

    Ar karstu ūdeni aplieta rupjmaize

     

  3. Visu izlaiž cauri sietiņu.

    Izspiesta rupjmaize caur sietiņu

    Izspiesta rupjmaize caur sietiņu

  4. Pievieno cukuru, kanēli un žāvētus augļus.

    Žāvēti augļi

    Žāvēti augļi

  5. Vāra nepārtraukti maisot, līdz augļi paliek mīksti.
  6. Saputo putukrējumu.
  7. Atdzesē, pilda deserta traukos un pasniedz ar putukrējumu vai krējuma piciņu.

    Maizes zupa ar putukrējumu

    Maizes zupa ar putukrējumu

Lai labi garšo! :)


Leave a Reply