Liellopu gaļas ļuļa kebabs

Liellopu gaļas ļuļa kebabs

Liellopu gaļas ļuļa kebabs

Ļuļa kebabu pārsvarā gatavo no maltās jēra vai liellopu gaļas. Maltās gaļas masu nejauc kā kotletēm, tai nepievieno ne maizi, ne olas. Masai jābūt elastīgai un vijīgai, lai cepot gaļas masa nekristu nost no iesmiņiem. To viegli var panāk, malto gaļu enerģiski mētājot un masējot bļodā, pārvēršot to viendabīga masā. Lai gaļa nebūtu sausa un sīksta strikti jāievēro cepšanas laiks.

Sastāvdaļas:

  • Liellopu maltā gaļa 500 g
  • Koriandrs (neliela buntīte)
  • Piparmētra (neliela buntīte)
  • Ķiploks 3 zobiņi.
  • Mandeles (neliela saujiņa)
  • Maltas ķimenes 1 tējk.
  • Aprikozes 6 gab.
  • Kurkuma 1 tējk.
  • Kaltēta paprika 1 tējk.
  • Koka iesmiņi 8 gab.

Pagatavošana:

  1. Sasilda cepeškrāsni grila režīmā uz 220° C.
  2. Iesmiņus pirms uzduršanas ieliek verdošā ūdenī, patur kādu laiku un pirms uzduršanas sasmērē ar eļļu, lai cepot cepeškrāsnī tie nesāk degt.
  3. Sakapā koriandru, piparmētru, ķiploku un aprikozes.

    Sakapātie zaļumi ar ķiplokiem un aprikozēm

    Sakapātie zaļumi ar ķiplokiem un aprikozēm

  4. Blenderī samaļ lobītas mandeles kopā ar ķimenēm. (Mandeles viegli lobās, ja tās iemet verdošā ūdenī un patur 5 min.)

    Mandeles un ķimenes

    Mandeles un ķimenes

  5. Malto gaļu liek traukā, pievieno ķiplokus, sakapātas aprikozes, maltās mandeles, garšvielas un sakapātos zaļumus.

    Maltai gaļai pievieno piedevas

    Maltai gaļai pievieno piedevas

  6. Gaļas masā pievieno sāli, piparus un enerģiski samaisa kopā.

    Viendabīgā maltās gaļas masa

    Viendabīgā maltās gaļas masa

  7. Visu masu sadala 8 kebabos un uzdur uz iesmiņiem. (Iesmiņu pirms uzduršanas patur verdošā ūdenī un pirms uzduršanas sasmērē ar eļļu.)
  8. Sagatavo cepeškrāsns paplāti cepšanai, ieklāj iekšā foliju un uzliek režģi.
  9. Uz režģa liek virsū kebabus un liek iekšā cepeškrāsnī, cep kamēr garoziņa brūna un vidus ir izcepies, aptuveni 10-12 min.

    Lielopu gaļas kebabs gatavs cepšanai

    Liellopu gaļas kebabs gatavs cepšanai

Lai labi garšo!


Leave a Reply