Krāsnī cepts sviesta ķirbis ar avokado un sieru

Krāsnī cepts sviesta ķirbis ar avokado un sieru

Krāsnī cepts sviesta ķirbis ar avokado un sieru

Vēl veikalā man bija grūti paiet sviesta ķirbim garām. Viņa neparastā forma un krāsa noteikti piesaista apkārtējo skatienus. Sviesta ķirbis ir ļoti garšīgs, pat ēdot to svaigu var gūt baudu. Pārgriežot to uz pusēm var sajusts saldi, svaigu smaržu un spilgtā krāsa ir arī pieminēšanas vērta. Piedāvāju jums paeksperimentēt un ierasto kartupeļu vietā pagatavot kaut ko neparastu un veselīgu.

Avokado, sviesta ķirbis, Brī siers, svaigs timiāns, ķiploks

Avokado, sviesta ķirbis, Brī siers, svaigs timiāns, ķiploks


Sastāvdaļas:

  • Sviesta ķirbis 1 gab.
  • Avokado 1 gab.
  • Ķiploka daiviņas 3 gab.
  • Svaigs timiāns
  • Brī siers (neliels gabaliņš)
  • Olīveļļa 3 tējk.
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sāls (pēc garšas)


Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200°C grādus karstu. Uz cepešpannas liek virsū cepampapīru.
  2. Nomizo un saspiež ķiploku liek virsū uz cepešpannas.

    Saspiež ķiplokus

    Saspiež ķiplokus

  3. Nomizo un sagriež ķirbi.

    Sagriež ķirbi

    Sagriež ķirbi

  4. Nomizo un sagriež avokado.

    Sagriež avokado

    Sagriež avokado

  5. Visu kārto uz cepešpannas paber ar garšvielām un svaigo timiānu, visu aplej ar olīveļļu.

    Sajauc visu kopā

    Sajauc visu kopā

  6. Cep 20-25 min, izņem cepešpannu ārā un pieliek Brī sieru, turpina cept vēl 5 min.

    Padrupina Brī sieru

    Padrupina Brī sieru

Lai labi garšo!


Leave a Reply