Krāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar štovētiem kāpostiem un rozmarīnu kartupeļiem

 Krāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar štovētiem kāpostiem un rozmarīnu kartupeļiem

Krāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar štovētiem kāpostiem un rozmarīnu kartupeļiem

Aukstais laiks nāk ar sātīgiem un piesienošu dūšu ēdieniem. Šoreiz piedāvāju vakariņu vai pusdienu komplektu. Ļoti garšīgas karamelizētas ribiņas, kurām spēcīgāko garšu panāksiet, ja marinēsiet tās vairākas stundas ledusskapī. Ļaujiet lai mājas virmo štovēto kāpostu, rozmarīna un gaļas smarža.


Sastāvdaļas:

Cūkgaļas ribiņas:

  • Ķiploka daiviņas 5 gab.
  • Cūkgaļas ribiņas 700 g
  • Balzamiko etiķis 50 ml
  • Sojas mērce 50 ml
  • Sinepes 1 tējk.
  • Medus 1 tējk.
  • Citrona sula un miziņa (pus citrons)

Štovēti kāposti:

  • Cukurs 3 ēdamk.
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Svaigi malti pipari (pēc garšas)
  • Saldā čili mērce 1 ēdamk.
  • Tomātu pasta (pēc garšas)
  • Ūdens
  • Olīveļļa 2 ēdamk.
  • Skābēti kāposti ar dzērvenēm 900 g

Krāsnī cepti kartupeļi ar svaigu rozmarīnu:

  • Kartupeļi 500 g
  • Burkāni 2-3 gab. (ja vēlas)
  • Svaigs rozmarīns 2-3 zariņi
  • Sāls (pēc garšas)
  • Svaigi malti pipari (pēc garšas)
  • Olīveļļa 2-3 ēdamk.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo ribiņu marinādi: Sasmalcina ķiplokus, iejauc balzamiko, sojas mērci, sinepes, medu, citronu sulu un ierīvē citronu miziņu. Visu sajauc viendabīgā masā.

    Pagatavo ribiņu marinādi

    Pagatavo ribiņu marinādi

  2. Ierīvē ribiņas ar marinādi un atstāj uz 1h ledusskapī.
  3. Tikmēr sagatavo kastroli kurā sautēsies kāposti.
  4. Liek iekšā skābētos kāpostus, cukuru, saldo čili mērci, sāli, piparus un tomātu mērci.

    Sagatavo kāpostus sautēšanai

    Sagatavo kāpostus sautēšanai

  5. Kāpostus aplej ar verdošu ūdeni, lai viss ir nosegts.

    Aplej ar verdošu ūdeni, lai viss ir nosegts

    Aplej ar verdošu ūdeni, lai viss ir nosegts

  6. Kāpostus sautē kamēr mīksti, apmēram, 1,5 h.
  7. Nomizo un sagriež ripiņās kartupeļus un burkānus. Kārto uz cepam veidnes, apber ar sāli, pipariem un rozmarīna lapiņām. Apslaka ar olīveļļu.

    Sagatavo dārzeņus cepšanai

    Sagatavo dārzeņus cepšanai

  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200° C.
  9. Iemarinējušās ribiņas liek uz cepamā režģa un liek cepties uz 1,5 h. Pagatavošanas laiku regulē pēc savas cepeškrāsns, jo katrs viņu zin vislabāk! Cepot ribiņas apgroza, lai apcepas no abām pusēm. Cepot ribiņas izdala sulu un marināde sakarstot pil lejā, tāpēc zem cepam režģa liek vēl vienu paplāti.

    Kārto ribiņas uz cepamrežģa

    Kārto ribiņas uz cepam režģa

  10. 30 min pirms ribiņas gatavas, cepeškrāsnī liek kartupeļus ar burkāniem.
  11. Pasniedz visu kārstu.

Lai labi garšo!


One thought on “Krāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar štovētiem kāpostiem un rozmarīnu kartupeļiem

Leave a Reply