Ķirbju krēmzupa ar kausēto sieru

Ķirbju krēmzupa

Ķirbju krēmzupa

Krēmzupas ir īstas vitamīnu bumbas, jo vienā piegājienā var apēst ļoti lielu dārzeņu daudzumu. Tās ļoti viegli un ātri var pagatavot un tās garšo vienkārši lieliski. Ķirbis, manuprāt, ir īstais rudens karalis un tieši tāpēc pagatavošu krēmzupu no viņa.

Burkāni, kartupeļi, ķirbis, buljonete, ķirbju sēklas, garšvielas

Burkāni, kartupeļi, ķirbis, buljonete, ķirbju sēklas, garšvielas


Sastāvdaļas:

  • Ūdens 600 ml
  • Ķirbis 800 g
  • Burkāni 4 gab.
  • Kartupeļi 6 gab.
  • Kausētais siers 200 g
  • Sāls pipari (pēc garšas)
  • Buljonete 1 gab.
  • Muskatrieksts (rīvēts, pēc garšas)
  • Čilli pipars (pēc garšas)
  • Ķirbju sēklas (pasniegšanai)

Pagatavošana:

  1. Nomizo un sagriež dārzeņus.

    Apstrādā dārzeņus

    Apstrādā dārzeņus

  2. Uzliek vārīties ūdeni un liek iekšā dārzeņus ar buljoneti. Vāra līdz dārzeņi paliek mīksti.

    Liek vārīties dārzeņus

    Liek vārīties dārzeņus

  3. Gatavos dārzeņus sablenderē.

    Visu sablendē

    Visu sablendē

  4. Iemaisa kausēto sieru, garšvielas un vēlreiz uzvāra.

    Iemaisa sieru un garšvielas

    Iemaisa sieru un garšvielas

  5. Pasniedz zupu karstu, pievienojot klāt nedaudz ķirbju sēklu un zaļumu pēc izvēles.

Lai labi garšo!


Leave a Reply