Kartupeļu sacepums franču gaumē

Kartupeļu sacepums franču gaumē

Kartupeļu sacepums franču gaumē

Dažreiz liekas apbrīnojumi, ka no tik vienkāršiem produktiem un garšvielu savienojamiem top kaut kas tik labs. Šoreiz arī man tā sanāca. Pagatavojot un izgaršojot šo ēdienu noteikti zināju, ka padalīšos ar jums.
Pirmajā mirklī liekas ļoti vienkāršs kartupeļu ēdiens, kas neatšķiras no parasti ceptiem kartupeļiem ar sieru, bet tur nebūs taisnība, jo garšas nianses, ko sniedz muskatriekst un cietais siers būs dievīgs.

Sastāvdaļu daudzumu pielāgojiet paši, jo šajā receptē norādītais daudzums būs domāts divām personām. Ēdiens labi saderēs ar svaigiem lapu salātiem un noteikti piestāvēs pavasarīgām pusdienām uz terases.

Smalki skan un viegli gatavojas. Tāpēc, lai jums labi sanāk un labi garšo!

Kartupeļi, sviests, cietais siers, ķiploki, sāls, pipari, ola, muskatrieksts, saldais krējums

Kartupeļi, sviests, cietais siers, ķiploki, sāls, pipari, ola, muskatrieksts, saldais krējums


Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi 800 g
  • Mīksta sviests 2 tējk.
  • Ola 1 gab.
  • Ķiploka daiviņas 2 gab.
  • Saldais krējums 35% 200 ml
  • Cietais siers 50 g
  • Jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
  • Muskatrieksts (šķipsniņa)

Pagatavošana:

  1. Nomizo un sagriež plānās ripiņās kartupeļus.
    Sagriež kartupeļus smalkās ripās

    Sagriež kartupeļus smalkās ripās

     

  2. Bļodiņā sakuļ olu.
    Sakuļ olu

    Sakuļ olu

     

  3. Pievieno saldo krējumu, rīvētu muskatriekstu, jūras sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu kārtīgi sajauc.
    Pievieno garšvielas

    Pievieno garšvielas

     

  4. Iesmērē cepamo trauku ar izspiestu ķiploku un mīksto sviestu.
    Iesmērē cepamo trauku ar ķiploku

    Iesmērē cepamo trauku ar ķiploku

     

  5. Kārto kartupeļu ripiņas cepamajā traukā.
    Kārto kartupeļus cepamajā traukā

    Kārto kartupeļus cepamajā traukā

     

  6. Kartupeļus aplej ar sajaukto olas masu.uzrīvē cieto sieru.
    Kartupeļus aplej ar ar sakulto olas masu

    Kartupeļus aplej ar ar sakulto olas masu

     

  7. Visam pāri uzrīvē cieto sieru.
    Uzrīvē cieto sieru

    Uzrīvē cieto sieru

     

  8. Cepamo trauku liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 180° grādus karstu un cep 45 min.

Lai labi garšo!


2 thoughts on “Kartupeļu sacepums franču gaumē

  1. Lieliska recepte īstajā laikā! Paldies! Vienīgi es pirms tam mazliet apcepu kartupeļu ripiņas un cepeškrāsnī cepu īsāku laiku. Izdevās lieliski!

Leave a Reply