Kārtainie tunča salāti

Kārtainie tunča salāti

Kārtainie tunča salāti

Siltam vasaras vakaram, kad negribās ilgi stāvēt pie plīts, piedāvāju ātru salātu recepti ikdienas maltītei. Salātus var kārtot dažādos salātu traukos, vai vienkārši kārtot lielā salātu traukā, tas jau kā kuram patīk. Šoreiz salātus kārtoju vairāku porciju veidā, mazos salātu trauciņos.

Olas, loki, burkāni, kartupeļi, tuncis sava sulā, pipari, sinepes, krējums, majonēze, pipargurķīši

Olas, loki, burkāni, kartupeļi, tuncis sava sulā, pipari, sinepes, krējums, majonēze, pipargurķīši


Sastāvdaļas:

  • Tuncis savā sulā 200 g
  • Vārīti kartupeļi 4 gab.
  • Vārīti burkāni 2 gab.
  • Sīpollociņi (buntīte)
  • Marinēti pipargurķīši 10 gab.
  • Vārītas olas 4 gab.
  • Krējums 3 ēdamk.
  • Majonēze 1 ēdamk.
  • Sinepes 1 tējk.
  • Sāls un pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Salātus kārtojam kārtās, pirmā kārta būs tuncis savā sulā.

    Tuncis savā sulā

    Tuncis savā sulā

  2. Tad kartupeļu kārta, kas sarīvēta uz rupjās rīves.

    Vārīts kartupelis

    Vārīts kartupelis

  3. Liekam virsū marinētus gurķīšus, kas atkarībā pēc jūsu lieluma ir vai nu sagriezti smalki ripiņās, vai arī sarīvēti uz rupjās rīves. Šajos salātos arī var lietot svaigos gurķus. Kas vislabāk garšo un ir pieejams.

    Marinēti gurķi

    Marinēti gurķi

  4. Pa virsu gurķu kārtai liek vārītu burkānu kārtu, kas arī ir sarīvēti uz rupjās rīves.

    Vārīts burkāns

    Vārīts burkāns

  5. Pagatavo tunča salātu mērci – krējumu sajauc kopā ar majonēzi, sinepēm un garšvielām pēc garšas.

    Salātu mērce

    Salātu mērce

  6. Pārklāj bagātīgi salātu augšiņu.

    Pārklāj salātus

    Pārklāj salātus

  7. Sagrieztus sīpolu lociņus un sadrupinātu olu ber uz augšējās kārtas. Salātus liek ledusskapī, lai garša paspēj ievilkties.

Lai labi garšo!


3 thoughts on “Kārtainie tunča salāti

  1. Lai izslēgtu neveselīgu produktu “majonēzi”, var pievienot grieķu jogurtu, karoti vīna etiķi, sāli un cukuru – un sanāks garšīga un veselīga mērce!

    • Sveika, Žanete! Paldies par ieteikumu! Noteikti to kādreiz izmantošu, kādā no salātu pagatavošanas reizēm!
      Tā kā esmu liela majonēzes cienītāja, arī es iesaku majonēzi pagatavot mājas, bet neaizmirst par bioloģiskajām izejvielām. :)

Leave a Reply