Frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa

Kad dienas skrien nemanot un vakaros ilgi negribās stāvēt pie plīts zupa ir ideāls variants. Bieži uzturā lietoju zupas un iesaku arī citiem, šī zupa ir ātri pagatavojama, bet ar savu odziņu. Lai zupa būtu īpaša nav jāizmirst par labām garšvielām, kas ēdienu atdzīvina un piedot tam raksturu. Katrai saimniecei ir savs variants frikadeļu zupai, lūk ir viens no manējiem.

Kartupeļi, burkāni, paprika, maltā gaļa, sīpols, ķiploki, graudainās sinepes, garšvielas

Kartupeļi, burkāni, paprika, maltā gaļa, sīpols, ķiploki, graudainās sinepes, garšvielas


Sastāvdaļas:

  • Maltā gaļa
  • Paprika 2 gab.
  • Burkāns 3 gab.
  • Kartupeļi 2 gab.
  • Sīpols (ar visu mizu)
  • Ķiploks (3 daiviņas)
  • Graudainās sinepes 1. tējk.
  • Kurkuma 1. tējk.
  • Perselāde 1. tējk.
  • Ķiplok-pipari 1. tējk.
  • Maltā paprika 1. tējk.
  • Zaļumi (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Katlā lej sakarsētu ūdeni no tējkannas. Liek klāt veselu sīpolu ar visu miziņu, kas iepriekš rūpīgi nomazgāts. Sīpola miza dos skaistu, dzeltenu buljona krāsu.
    Taisam buljonu

    Taisa buljonu

     

  2. Nomazgā, nomizo un sagriež papriku, burkānus, kartupeļus.

    Apstrādā dārzeņus

    Apstrādā dārzeņus

  3. Katlā liek papriku un burkānus, vāra 10 min.

    Liekam vārīties dārzeņus

    Liekam vārīties dārzeņus

  4. Tikmēr lielā traukā jauc malto gaļu ar garšvielām: kurkumu, perselādi, graudainajām sinepēm, smalki sakapātu sīpolu un izspiestu ķiploku. Graudaino sinepju vietā var izmantot tādas, kādas ir pieejamas jūsu ledusskapī.

    Frikadeļu masa

    Frikadeļu masa

  5. Visu sajauc, veļ mazas bumbiņas.

    Frikadeles

    Frikadeles

  6. Zupai pievieno kartupeļus un izņem izvārījušos sīpola galviņu.

    Pievieno zupai kartupeļus

    Pievieno zupai kartupeļus

  7. Liek klāt frikadeles.

    Pievieno frikadeles

    Pievieno frikadeles

  8. Pēc garšas pievieno garšvielas, sāli, piparus, garšaugu maisījumus. Labāk to darīt ēdiena pagatavošanas beigās, lai viņas nepaliek rūgtas vai neizvārās to garša.
  9. Vāra līdz viss paliek mīksts.
  10. Pasniedz karstu ar zaļumiem, kas jums ir pieejami, vai vislabāk garšo.

Lai labi garšo!


One thought on “Frikadeļu zupa

Leave a Reply