Cepumi “Vāverītes”

Cepumi "Vāverītes"

Cepumi “Vāverītes”

Šie cepumi ir vēl viena manas bērnības garša, tā pat kā riekstiņi, arī šie cepumiņi man ir ļoti mīļi. Cepot vāverīšu cepumus uzjundīja atmiņas par bērnību. Vēl joprojām atceros, kā tās cepām kopā ar mammu pirms kādiem man svarīgiem svētkiem. Atceros, kā stāvēju pie mammas sāna un lūdzu, lai man tiek pirmās izceptās vāverītes. Kā gaidīju otru rītu, lai ātrāk aiznestu tās uz bērnudārzu un kopā ar draugiem tās notiesātu. Gardas, lielas un bagātīgi apbērtas ar pūdercukuru, tādas es viņas atceros. Daudziem šie cepumi asociējas ar dūmu piepildītu māju un plūstošu mīklu pāri malām, bet man nāk prātā tikai pozitīvās un jaukas atmiņas.

Olas, sviests, brūnais cukurs, soda, kviešu milti, sāls, piens, krējums

Olas, sviests, brūnais cukurs, soda, kviešu milti, sāls, piens, krējums


Sastāvdaļas:

  • Olas 1 gab.
  • Olu dzeltenumi 2 gab.
  • Brūnais cukurs 200 ml
  • Kviešu milti 220 ml
  • Soda 1/2 tējk.
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Piens 8 ēdamk.
  • Skābais krējums 100 g
  • Vaniļas cukurs 1 – 2 tējk.
  • Sviests (pannas ietaukošanai)

Pagatavošana

  1. Liek bļodā olas, olu dzeltenumus un cukuru, visu saputo viendabīgā masā.
    Olas sajauc ar cukuru

    Olas sajauc ar cukuru

     

  2. Olu masā ieputo skābo krējumu.
    Olu masā ieputo skābo krējumu

    Olu masā ieputo skābo krējumu

     

  3. Iesijā miltus, pievieno pienu, sodu un sāls šķipsniņu.
    Pievieno parējās sastāvdaļas

    Pievieno parējās sastāvdaļas

     

  4. Sakarsē cepešpannu un katrā iedobīte liek iekšā mazu gabaliņu sviesta.
    Sakarsē pannu

    Sakarsē pannu

     

  5. Kad panna karsta ar tējkarotes palīdzību liek iekšā katrā iedobītē mīklu un taisa ciet, cep uz vidējas uguns.
    Liek iekšā gatavo mīklu

    Liek iekšā gatavo mīklu

     

  6. Katru pusi cep 2 – 3 min, lai pieķer abas puses.
    Abas puses cep 2 - 3 min

    Abas puses cep 2 – 3 min

    Gatavās skaistules apber ar pūdercukuru un kārto groziņā.

Lai labi garšo!


Leave a Reply