Ceptas kabaču ripiņas ar brī sieru

Ceptas kabaču ripiņas ar brī sieru

Ceptas kabaču ripiņas ar brī sieru

Rudens ir viennozīmīgi bagātākais ražas laiks, tāpēc mājās ēdām maksimāli daudz dārzeņus. Šeit būs vēl viena ātra ideja vakariņām vai pusdienām.
Brī siera vietā var izmantot tādu sieru, kāds labāk garšo vai vieglāk pieejams.

Kabaču ripiņas, Brī siers, milti, ola, olīveļļa, sāls, pipari

Kabaču ripiņas, Brī siers, milti, ola, olīveļļa, sāls, pipari


Sastāvdaļas:

  • Kabacis 1 gab
  • Brī siers (trīsstūris)
  • Olas 2 gab
  • Milti 70 g
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Garšvielas (pēc garšas)
  • Olīveļļa
  • Zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Vidēja lieluma kabaci nomazgā un sagriež 0,5 cm biezās ripās.

    Sagriež kabaci

    Sagriež kabaci

  2. Kabaču ripas apviļā miltos un olā, apcep olīveļļā no katras puses 2 – 3 min, līdz zeltainam brūnumam.

    Apviļā kabaču ripiņas

    Apviļā kabaču ripiņas

  3. Ceptās kabaču ripas kārto uz cepešpannas. Virsū liek griezto Brī sieru un zaļumus pēc garšas. Manā gadījumā tie bija pētersīļi. Noslēdzošajā kārtā liek virsū vēl vienu kabaču ripu.

    Kārto virsū sieru, zaļumus un kabaču ripiņas

    Kārto virsū sieru, zaļumus un kabaču ripiņas

  4. Kabačus cep 180° grādos, 5 – 10 min, līdz siers ir izkusis.
  5. Pasniedz ar gaļu vai salātiem pēc izvēles.

Lai labi garšo!


Leave a Reply