Brūkleņu – ābolu ievārījums

Brūkleņu - ābolu ievārījums

Brūkleņu – ābolu ievārījums

Šai ievārījuma receptei komentārus neprasās, jo tā ir klasika, kas ļoti labi sader ar daudziem ēdieniem. Tāpēc to vāru katru rudeni. Šeit atkal var eksperimentēt un likt klāt dažādas piedevas. Tie var būt ķirbji, bumbieri, burkāni, plūmes vai āboli, kas manā gadījumā tika izmantoti. No piedevu daudzuma būs atkarīga ievārījuma garša, ja piedevu būs mazāk, ievārījums būs ar izteiktāku un stiprāku brūkleņu garšu. No garšvielām, ko pievienosiet pēc izvēles, būs atkarīga brūkleņu ievārījuma garša. Var pievienot Kanēļa standziņu, apelsīna miziņu, krustnagliņas, piparmētras vai vaniļas pāksti.

Brūklenes, āboli, cukurs, kanēlis, krustnagliņas

Brūklenes, āboli, cukurs, kanēlis, krustnagliņas


Sastāvdaļas:

  • Brūklenes 1,5 kg
  • Āboli 1 kg
  • Cukurs 1 kg
  • Kanēļa standziņa 1 gab.
  • Krustnagliņas 5 – 10 gab.

Pagatavošana:

  1. Ja nepieciešams pārlasa brūklenes, nomazgā un liek katlā.

    Liek iekšā brūklenes

    Liek iekšā brūklenes

  2. Nomizo ābolus, izņem vidiņus un sagriež nelielos gabaliņos. Liek klāt pie brūklenēm.

    Apstrādā ābolus

    Apstrādā ābolus

  3. Visu masu vāra 10 – 15 min, līdz āboli un brūklenes izšķīduši.

    Visu vārā līdz viss izšķīdis

    Visu vārā līdz viss izšķīdis

  4. Pievieno cukuru, kanēļa standziņu un krustnagliņas. Visu samaisa un vāra līdz cukurs ir izkusis.

    Pievieno cukuru

    Pievieno cukuru

  5. Karsto ievārījumu pilda sterilizētās burkās.

    Pilda sterilizētās burkās

    Pilda sterilizētās burkās

Lai labi garšo!


2 thoughts on “Brūkleņu – ābolu ievārījums

  1. Labdien!
    vēlētos izmantot jūsu bildi bukletam par Latvijas Dabu, ko veidojam Latvijas Institūtam. redzu jūsu lapas footer – kā bildes var izmantot ar atsauci, bet man vajdzētu šo bildi nedaudz lielāku: 72 x 72, 300 p. interesējos par bildi ar kausiņu – lejot burciņā.
    priecāšos par atbildi – Ilze Apine t.26545080

Leave a Reply