Aukstā zupa ar olīvām

Aukstā zupa ar olīvām

Aukstā zupa ar olīvām

Aukstā zupa karstai dienai! Tieši šādus ēdienus prasās šobrīd. Vieglus un atsvaidzinošus! Šo zupu gatavoju pirmo reizi un noteikti vēl šosezon atkārtošu!

Maurloki, ķiploki, ola, kefīrs, gurķis, olīvas, persilāde, sbaigi malti pipari, saldā čili mērce

Maurloki, ķiploki, ola, kefīrs, gurķis, olīvas, persilāde, svaigi malti pipari, saldā čili mērce

 

Sastāvdaļas:

  • Kefīrs 1.5 – 2 l
  • Olīvas 100 g
  • Svaigais gurķis (1 lielais)
  • Ķiploki 1 – 3 daiviņas
  • Saldā čili mērce 1 tējk.
  • Maurloki (buntīte)
  • Olas 4 gab.
  • Persilāde un svaigi malti pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Nomazgā, ja nepieciešams nomizo un sagriež maziem gabaliņiem svaigo gurķi.
    Svaigais gurķis

    Svaigais gurķis

     

  2. Pievieno smalki sagrieztas olīvas.
    Sagrieztas olīvas

    Sagrieztas olīvas

     

  3. Izspiež ķiplokus caur ķiplok spiedi, pievieno klāt masai. Ja nevēlas lai būtu ļoti ass smalki kapā ķiplokus vai samazina daudzumu līdz minimumam. Pati liku 2 izspiestus, nākošo reizi likšu smalki sakapātus.
    Izspiests ķiploks

    Izspiests ķiploks

     

  4. Pievieno klāt saldo čili mērci, persilādi un piparus pēc garšas. Visu apmaisa un atstāj iemarinēties aptuveni uz 10 min.
    Čili mērce

    Čili mērce

     

  5. Nomazgā un pievieno sagrieztus maurlokus.
    Sagriezti maurloki

    Sagriezti maurloki

     

  6. Visu pārlej ar kefīru, samaisa, lej zupas traukos. Pasniedz ar vārītu olu.
    Pievieno kefīru

    Pievieno kefīru

     

Lai labi garšo!


Leave a Reply