Aukstā zupa ar garnelēm

Aukstā zupa ar garnelēm

Aukstā zupa ar garnelēm

Vasara ir tas laiks, kad kārojas svaigus un atsvaidzinošus ēdienus un aukstā zupa ir tieši tas ēdiens, kas nepieciešams. Sen jau zināms, ka aukstās zupas gatavo ne tikai no bietēm, bet tās mēdz būt ļoti dažādas. Šoreiz zupa sanāks bieza, šķidrāku zupu cienītājiem iesaku dubultot kefīra daudzumu. Piedāvāju vēl vienu interesantu aukstās zupas variantu, kad termometra stabiņš pārsniedz +25 grādus.

Kefīrs, gurķis, garneles, redīsi, sinepes, vārīts kartupelis, ola, pipari, dilles, sīpollociņi

Kefīrs, gurķis, garneles, redīsi, sinepes, vārīts kartupelis, ola, pipari, dilles, sīpollociņi

Sastāvdaļas:

  • Kefīrs 1 l
  • Vārīti kartupeļi 2 gab.
  • Gurķis (puse no lielā)
  • Redīsi 6 gab.
  • Sīpollociņi (buntīte)
  • Dilles (buntīte)
  • Garneles 200 g
  • Olas 4 gab.
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Sinepes 1 tējk.

Pagatavošana:

  1. Notecina ūdeni no garnelēm, liek bļodā, vai katlā, kur taps zupa.
    Lobītās garneles

    Lobītās garneles

     

  2. Vārītos kartupeļus sagriež un liek katlā.
    Vārīts kartupelis

    Vārīts kartupelis

     

  3. Nomazgāt un ja nepieciešams nomizo gurķiem mizu, sagriež un liek katlā.
    Svaigs gurķis

    Svaigs gurķis

     

  4. Sagriež redīsus un liek klāt.
    Sagriezti redīsi

    Sagriezti redīsi

     

  5. Sakapā sīpolu lociņus un dilles.
    Sīpollociņi un dilles

    Sīpollociņi un dilles

     

  6. Nomizo un saspiež ar dakšiņu olas.
    Vārītas olas

    Vārītas olas

     

  7. Liek klāt sinepju karotīti, sāli piparus pēc garšas.
    Sinepes

    Sinepes

     

  8. Visu aplej ar kefīru un samaisa.
    Apleij ar kefīru

    Aplej ar kefīru

     

Labu apetīti!


Leave a Reply