Aukstā skābeņu zupa

Aukstā skābeņu zupa

Aukstā skābeņu zupa

Vasara ir brīnišķīgs gadalaiks, jo ir liela pārbagātība ar zaļumiem, tāpēc plānojot savu iknedēļas maltīti devos uz vietējo Tallinas tirgu pēc dažādiem svaigiem labumiem. Šoreiz atkal piedāvāšu auksto zupu, jo tādā laikā prasās atsvaidzinoši un svaigi ēdieni. Ies lietā arī Valmieras labumi, ko mīļi salasīja drauga māmiņa. Man pašai aukstā skābeņu zupa asociējas ar laukos taisīto bērnības garšu, tāpēc mēģināsim to atsaukt no jauna ar šo skābeņu zupas recepti.

Kefīrs, ola. gurķis, redīsi, sīpollociņi, dilles, skābenes

Kefīrs, ola. gurķis, redīsi, sīpollociņi, dilles, skābenes


Sastāvdaļas:

  • Konservētas skābenes 480 ml
  • Gurķis 1 gab.
  • Redīsi 6 gab.
  • Sīpollociņi (buntīte)
  • Dilles (buntīte)
  • Olas 4 gab.
  • Kefīrs 2 l
  • Vārīti kartupeļi 5 gab. (ja vēlas)
  • Sāls, cukurs un pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

  1. Nomizo un sagriež gurķi, liek lielā katlā.
    Svaigs gurķis

    Svaigs gurķis


  2. Nomazgā un sagriež sīpollociņus, dilles, liek kopējā katlā.

    Loki un dilles

    Loki un dilles

  3. Sagriež redīsus un pievieno zupas masai.

    Redīsi

    Redīsi

  4. Visu masu pārlej ar kefīru.

    Pievieno kefīru

    Pievieno kefīru

  5. Liek klāt skābenes visu kārtīgi samaisa.

    Pievieno skābenes

    Pievieno skābenes

  6. Pievieno svaigi maltus piparus, sāli un cukuru pēc garšas.
  7. Pasniedz ar vārītas olas šķēlītēm un ja vēlas arī vārītus kartupelīšus.

Lai labi garšo! :)


Leave a Reply