Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Salasot vecāku dārzā pirmos nokritušos ābolus, tapa šī garšīgā un sātīgā ābolu plātsmaize. Cepot šo ābolu plātsmaizi atcerējos bērnību, kad vēroju, kā top mammas gardumi. Neaprakstāms aromāts un sajūtas, kad plātsmaizīte krāsnī viegli cilājas un smarža vilina visus uz virtuvi, pamēģiniet jūs nebūsiet vīlušies/ās! :)

Āboli, Sviests, Olas, Kanēlis, Milti, Cukurs, Vanilīna cukurs, Cepamais pulveris

Āboli, Sviests, Olas, Kanēlis, Milti, Cukurs, Vanilīna cukurs, Cepamais pulveris

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti 500 g
  • Kefīrs 250 ml
  • Cukurs 1 glāze
  • Olas 3 gab.
  • Āboli 5 – 10 gab lieli, ja mazi tad var līdz 20
  • Cepamais pulveris 1 tējk.
  • Vanilīna cukurs 1 ēdamk.
  • Skābais krējums 3 ēdamk.
  • Kanēlis 1 ēdamk.
  • Sviests 100 g

Pagatavošana:

  1. 2 glāzes miltu , kefīru, 2 olas, cukuru, cepamo pulveri un vanilīna cukuru sajauc viendabīgā masā. Ieliek ledusskapī uz 20-30 min, lai nostāvas.

    Sagatavojam mīklu

    Sagatavojam mīklu

  2. Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus nelielās pusītēs. Šoreiz man bija ap 20 visai nelieli āboli.

    Apstrādājam ābolus

    Apstrādājam ābolus

  3. Atsevišķā traukā sajauc olu, krējumu un 1 ēdamk. cukura.

    Sagatavojam krējumu ar olu

    Sagatavojam krējumu ar olu

  4. Uz cepešpannas liek cepamo papīru ieziestu ar sviestu, uzlej virsū mīklu.

    Sagatavojam paplāti

    Sagatavojam paplāti

  5. Pārkaisa ar āboliem, pārlej ar sakulto olu un krējumu, paber ar cukuru un kanēli.

    Saberam ābolus un garšvielas

    Saberam ābolus un garšvielas

  6. Plātsmaizes drumstalām sajaucam 3 ēdamk. miltu, 3 ēdamk. cukura, pievieno aukstu sviestu, sakāpā drumstalās. Gatavās drumstalas ber uz plātsmaizes. Ja liekās, ka sviesta par daudz var pielikt nedaudz miltu.

    Sagatavojam ābolu plātsmaizes drumstalas

    Sagatavojam ābolu plātsmaizes drumstalas

  7. Cepam plātsmaizi 200°C, 30 min.

Lai labi garšo!


3 thoughts on “Ābolu plātsmaize ar drumstalām

  1. Es diemzel esmu vilusies. Kaa kuku raksturoja viirs – virsa garsiga, apakshaa klimpa. Ari ar noraditajiem daudzumiem neko nevar saprast, viss laikam skaitits kopa un pasham ir jaskaita nost piem. milti drumstalam. Mikla sanaca loti cieta, ne lejama un drumstalam vajadzeja daudz vairak miltu.

  2. Man sanāca ideāli, tikai tāpēc, ka pieliku 2 ēdamkarotes cepamo pulveri un miltu masai apmēram 4 glāzes- 200 ml.
    runājot par krējuma masu – iesaku 4 ēdamkarotes krējuma, 2 olas dzeltenumus ar 1. ēd cukura sakult, atsevišķi jāsakuļ olas baltums ar šķipsniņu sāls – olas baltums jāiecilā samā un jālej pāri un cep 45 min pie 200 grādiem, tad izņem un pārkaisa drumstalas un cep vēl 15 min.

Leave a Reply