Šogad ir ļoti liela ābolu raža un lielais jautājums bija, kur viņus visus likt, jo visi klasiskie ievārījumi ir līdz brošai. 😀 Tad nu ieslēdzot fantāziju un savu saimniecisko garu, lai nekas neaiziet postā, tapa visādi brīnumi. Ļoti garšīgs biezenis, es pati neticēju līdz uztaisīju un nogaršoju. Maigs un krēmveidīgs, garšos gan lielajiem, gan mazajiem.
Sastāvdaļas:
- Āboli 3 kg
- Cukurs 300 g
- Iebiezinātais piens ar cukuru 397 g (1 bundža)
- Ūdens 200 ml
Pagatavošana:
- Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus. Izgriež serdes, neslinko un kārtīgi izgriež ābolu vidiņu, tās caurspīdīgās plēvītes. Liek kastrolī, kur taps biezenis.
- Aplej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz āboli sāk izjukt un maina krāsu.
- Pievieno cukuru un turpina vārīt līdz cukurs ir izšķīdis.
- Iegūto karsto ābolu masu sablenderē.
- Ābolu masai liek klāt iebiezināto pienu, atkārtoti sablenderē un uzvāra. (Jo ilgāk blenderē, jo gaisīgāk sanāk.)
- Gatavo biezeni pilda sterilizētās burkās un glabā vēsumā.
[yumprint-recipe id=’36’]Lai labi garšo!
Oriģināl-recepte: andrasballe.blogspot.com