Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Šogad ir ļoti liela ābolu raža un lielais jautājums bija, kur viņus visus likt, jo visi klasiskie ievārījumi ir līdz brošai. 😀 Tad nu ieslēdzot fantāziju un savu saimniecisko garu, lai nekas neaiziet postā, tapa visādi brīnumi. Ļoti garšīgs biezenis, es pati neticēju līdz uztaisīju un nogaršoju. Maigs un krēmveidīgs, garšos gan lielajiem, gan mazajiem.

Āboli, iebiezinātais piens, cukurs, ūdens

Āboli, iebiezinātais piens, cukurs, ūdens


Sastāvdaļas:

  • Āboli 3 kg
  • Cukurs 300 g
  • Iebiezinātais piens ar cukuru 397 g (1 bundža)
  • Ūdens 200 ml

Pagatavošana:

  1. Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus. Izgriež serdes, neslinko un kārtīgi izgriež ābolu vidiņu, tās caurspīdīgās plēvītes. Liek kastrolī, kur taps biezenis.
    Sagriež un nomizo ābolus

    Sagriež un nomizo ābolus

     

  2. Aplej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz āboli sāk izjukt un maina krāsu.
    Apstrādājam ābolus un liekam vārīties

    Apstrādājam ābolus un liekam vārīties

     

  3. Pievieno cukuru un turpina vārīt līdz cukurs ir izšķīdis.
    Pievieno cukuru

    Pievieno cukuru

     

  4. Iegūto karsto ābolu masu sablenderē.
    Visu sablenderē

    Visu sablenderē

     

  5. Ābolu masai liek klāt iebiezināto pienu, atkārtoti sablenderē un uzvāra. (Jo ilgāk blenderē, jo gaisīgāk sanāk.)
    Pievieno iebiezināto pienu

    Pievieno iebiezināto pienu

     

  6. Gatavo biezeni pilda sterilizētās burkās un glabā vēsumā.
    Ābolu biezeni ar iebiezināto pienu pilda burciņās

    Ābolu biezeni ar iebiezināto pienu pilda burciņās

     

[yumprint-recipe id=’36’]Lai labi garšo!

Oriģināl-recepte: andrasballe.blogspot.com


Leave a Reply