Ābolkūka

Ābolkūka

Ābolkūka

Šo ābolkūku saucu par ašo un negaidīto ciemiņu kūku. Pagatavošana ir ļoti ātra un vienkārša. Vienīgais, kas varētu vairāk aizņemt laiku, būtu ābolu mizošana un protams pašas kūkas cepšana. Tā ir vienkārša, bet ļoti laba. Klāt var pasniegt saldējuma bumbiņu vai kādu džemu vai tā pat ar glāzi piena. Viņa tiešām garšos lieliski.

Āboli, cukurs, kanēlis, cepamais pulveris, milti, cukurs, olas

Āboli, cukurs, kanēlis, cepamais pulveris, milti, cukurs, olas

Sastāvdaļas:

  • Olas 3 gab
  • Cukurs 1 glāze (200 ml glāze)
  • Vanilīna cukurs 1 tējk.
  • Kanēlis pus tējk. (pēc izvēles)
  • Milti 1 glāze (200 ml glāze)
  • Cepamais pulveris 1 tējk.
  • Āboli 500 g (4 āboli)

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru.
    Sakuļ olas

    Sakuļ olas ar cukuru

     

  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri, vanilīna cukuru un pusīti tējkarotes kanēļa , visu sajauc viendabīga masā. Kanēli var arī nelikt.
    Sajauc pārējās sastāvdaļās

    Sajauc pārējās sastāvdaļās

     

  3. Nomizo, izņem āboliem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno klāt mīklai.
    Apstrādā ābolus un pievieno kūkai

    Apstrādā ābolus un pievieno kūkai

     

  4. Ieziež cepamo trauku ar sviestu vai eļļu un ielej cepamajā traukā mīklu.
    Leij kūku cepamtraukā

    Lej kūku cepam traukā

     

  5. Kūku cep 180° grādos,  40 – 50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurot to kūkā irbulītim jāiznāk sausam.

Lai labi garšo!


3 thoughts on “Ābolkūka

  1. Labdien!
    Par šo ābolkūku it kā viss būtu skaidrs , tikai viena maza nianse – kāda izmēra glāzi lietojat ? Lūdzu neuztveriet kā pārmetumu šo mazo jautājumu , bet tas mani ieved strupceļā , jo esmu pieradis lietot standarta terminu – cup ( 240 ml) .
    Reizēm šos terminu salīdzina kā 1:1 , vai arī Jūsu gadījumā būtu jāsaprot – 1 glāze = 1 tase(cup 240ml )?
    Jau iepriekš pateicos par atbildi !
    Egils.

  2. Pingback: Ābolu receptes manā un citos blogos | Prieks gatavot

Leave a Reply